Horror

 2009.02.15. 11:05

Az elmúlt héten tényleg sok minden történt itt Pekingben, a Kundawell Intézetben, csak hát úgy tűnik, a korábbi bejegyzésben említett pikusicsi gyakorlatnak a komoly fogalmazás gátló (még egyszer: fogalmazás gátló) hatása is érvényre jutott :-)

Időnként szoktuk használni azt a magyar mondást, hogy a Napba lehet nézni, de rá nem. (Vagy valami hasonló.) Ugyanakkor azért senki nem gondolja komolyan, hogy a Napba nézzen (legalábbis remélem).

Figyelem! Ami most következik, azt még véletlenül se próbáld ki!

Apró betű: a figyelmeztetés ellenére történő kipróbálás miatti következményekért sem a bejegyzés írója, sem a szolgáltató nem vállal semmilyen felelősséget.

Végre térjünk a lényegre!

Gao mester egy olyan gyakorlatot végeztetett velünk, amire korábban a címben szereplő jelzőt használtam volna. Most kapaszkodj meg, és kérlek, olvasd el még egyszer alaposan a fenti, vastag betűs figyelmeztetést.

Ha még mindig olvasod ezt a bejegyzést, akkor következzék a horror: kedden, csodálatos, felhőtlen időben a Kundawell intézet tetőteraszán pontosan délben a Napba kellett néznünk több percen keresztül mindenféle védő felszerelés nélkül. Poénos lenne, ha azt olvasnád: „és most ezt a bejegyzést egy nagyon jó barátom írja diktálás után, és ez a szemborogatás sem olyan elviselhetetlen már” :-))

De a helyzet nem ez. Teljesen jól vagyok, a látásom javult. A teljességhez persze hozzátartozik még néhány „apróság”. A gyakorlat előtti napon elméletben komoly felkészítést kaptunk, majd aznap reggel, napfelkelte után nem sokkal végeztük az első gyakorlatot, melynek során Gao mester mindegyikünkön megnyitotta a szükséges pontokat (általában mindenkin másokat). A teljes gyakorlathoz hozzátartozik előtte a bevezető, majd utána a levezető rész. A déli gyakorlat során is személyesen jelen volt a Mester. De akkor is! Szabad szemmel a Napba nézni délben. Elképesztő!

Amiért megosztottam ezt az élményemet itt a blogon, azt alapvetően a következő miatt tettem. A döbbenet erejével hatott rám a saját élmény szintű szembesülés, hogy milyen keveset tudunk az emberi test lehetőségeiről, az ember és a kozmosz kapcsolatáról. Ráadásul, amit tudunk, időnként azt is helytelenül tudjuk...

Lehet, hogy mégis csak érdemes tanulmányozni az ősi, hiteles tanításokat?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csikung.blog.hu/api/trackback/id/tr4944084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István41 2009.02.15. 19:02:13

Kedves László!
Korábban már kipróbáltam, hogy belenézzek a napba, igaz főleg a felkelő napba amikor előbújik a horizont alól. Maga a teljes megjelenés az kb. 6 perc. Utána még 3-4 percig gyakoroltam. Semmilyen káros hatása nem volt. Amikor ezt 10-11 óra tájban tettem, akkor csak a nap felé nézve, kicsit mellé, hogy a fény azért jusson a szemembe, akkor csak annyi volt a különbség, hogy utána percekig bárhová néztem a tárgyakat egy napsárga folt világította meg mint egy elemlámpa pásztázó fénye.

Szeretettel üdvözöllek:István Sándor

jeszencsák edit mária 2009.02.16. 15:40:12

Kedves Laci!
Hát igazán az ilyen jellegű gyakorlatokat vártam; ez csodálatos! Szerintem mindenképpen kell tanulmányoznunk elődeink tanításait, csak akkor haladhatunk előre, ha figyelemmel kísérjük - és amennyiben lehetséges, magunkévá tesszük - azokat.
Nagyon szeretném, ha ezt a tudásodat is tovább adnád. Engem legalábbis ez is nagyon érdekel.
Még sok megdöbbentő tapasztalást kívánok Neked: Edit

Kedves László! Köszönöm minden beszámolódat, igaz 2009.02.18. 11:18:35

Kedves László! Minden beszámolódért fogadd hálás köszönetem. Kivánom, hogy sok-sok különleges élményben legyen részed-és amire lehetséges majd tanitsd meg az érdeklődő, fejlődni vágyókat.Minden jót kivánok Neked: Marika

Atahun 2009.04.01. 22:54:27

" A döbbenet erejével hatott rám a saját élményszintű szembesülés..."

Kedves László!

A szembesülés szó használata tudatos vagy véletlen?
Lehet, hogy az általad leírt gyakorlat áll a hátterében?

Üdv:Ata

Tábori László Lajos · http://8kincs.hu 2009.04.01. 23:24:50

@Atahun: Kedves Ata! A "szembesülés" szót felismerés, rácsodálkozás, rádöbbenés értelemben használtam. Őszintén szólva nem volt szándékos a szójáték, ami esetleg félreérthető.

Minden esetre ez a helyzet egyrészt rávilágít arra, hogy a kommunikáció az valójában művészet, másrészt sejteti a szavakkal történő kommunikáció nehézségeit, amelyeket a Csung Jüan Csikung tudástranszplantációja nagyon elegánsan és hatékonyan kezel.
süti beállítások módosítása