Holdsegítség - november 11-16.

 2009.11.10. 00:49

November 11-e és 16-a között a Hold az utolsó negyedében jár. A holdfázis elmélete szerint ez a nagy jin időszaka, ami annyit jelent, hogy a szervezetben beindul a méregtelenítési folyamat. Ezt a természetes folyamatot tudatosan is meg tudjuk segíteni például könnyebb étrend összeállításával. Ha fogyókúrázni szeretnénk, célszerű ezeken a napokon elkezdeni.

November 11. és 12. között a Szűz csillagképe előtt jár a Hold. A máj és a vastagbél tisztítását ütemezhetjük be ezekre a napokra. Számos méregtelenítési technika létezik. Ezeket a technikákat meg kell ismernünk, hogy ki tudjuk választani a szervezetünk számára legalkalmasabbat. Ha még eddig nem tettünk ilyet, akkor kezdjük el a méregtelenítő gyógyteák alkalmazásával és fokozatosan haladjunk a „komolyabb” módszerek felé. Táplálkozásunkban az ásványi sók és ásványi anyagok kapnak nagyobb szerepet. Napminőség: hideg napok. Hidegérzetünk fokozottabb, de most ez nem csak erre a két napra fog vonatkozni, hanem az utolsó holdnegyed méregtelenítő napjaira is. A rendrakás, a lomtalanítás, az elengedés folyamatai felerősödhetnek ezeken a napokon, és ha ez az érzet megjelenik, ne fogjuk vissza magunkat.

November 13-14-én a Mérleg csillagképe előtt jár a Hold. Napminőség: fénynapok. A Mérleg jegyéhez a vese, húgy utak, húgyhólyag, húgycső területei tartoznak. Egy bakteriális fertőzés következtében a baktériumok bárhol megjelenhetnek ezeken az utakon. Erőteljes baktériumölő gyógyteákkal - mint pl. kakukkfű, zsurló, zsálya, csalán - mosassuk át ezeket az utakat. Eloxidálódott fémtárgyaink tisztítását tervezhetjük ezekre a napokra.

November 15-17. A Skorpió jegyében jár a Hold. Egészségügyi vonatkozásában az alhas területeire, valamint a férfi nemi szervekre van hatással a Hold. Ezeken a napokon a férfiaknak ajánlott az apróvirágú füzikéből készült gyógytea fogyasztása. Étrendünkben a szénhidrátok fogyasztása erősödhet föl. 16-án Újhold lesz. Ilyenkor célszerű, legalább ezen a napon böjtöt tartani. Akik még most kezdik a böjtölést, azoknak ajánlom: vasárnap – könnyű étrend, este 6 órától már csak folyadékot fogyasszanak. 16-án hétfőn bőséges folyadékfogyasztás és néhány szem gyümölcs, ha valaki nehezen viseli. Kedden könnyű étrenddel térjünk vissza szokásos étkezésünkhöz. Ha a hétfői napon a böjtölés alatt erőteljes fejfájás jelentkezne, ez a szervezetben lévő méreganyag felszabadulását jelenti. A sok folyadék és a sok mozgás azért szükséges, hogy segítsünk a méreganyag eltávozásában. Tervezhetjük nagymosásunkat, növényeink öntözését ezekre a napokra.

A bejegyzés trackback címe:

https://csikung.blog.hu/api/trackback/id/tr381514344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása