Kész! Vége!

 2009.02.15. 10:48

Na, még nem a képzésnek, abból még egy hét hátravan, de sok minden befejeződött az elmúlt héten.

Például a lövöldözés

Az előző bejegyzésemben próbáltam egy kicsit humoros felhanggal megfogalmazni azt a kettősséget, ami harcolt egymással bennem.

Egyrészről nagyon szeretem a tűzijátékot. Másrészről viszont most azért jöttem Pekingbe, hogy alapvetően elcsendesült belső állapotban tanulmányozzam annak a témakörnek a mélységeit, amit nem csak gyakorolni szeretek, hanem kifejezett törekvésem a minél hitelesebb továbbadása azoknak, akik hozzám hasonlóan valami fogódzkodót keresnek ebben az egyensúlyából gyakran kibillenő rohanó életünkben.

Szóval nem egy, hanem két hét kellett ahhoz, hogy mindenki kedvére durrogtathasson. Egészen pontosan a kínai újév 15. napján, azaz teliholdkor került sor a fináléra. Kínai barátaink az újévi előadás hevességével rajzolták tele ismét szebbnél szebb tűzvirágokkal a pekingi égboltot.

Igen, azon az éjszakán lementem az utcára, és a (szélesebb :-)) sikátorokba is bemerészkedtem. Élveztem a tőlem pár méterre durranó petárdákat, az éppen süvítve induló, majd a magasban hatalmasat robbanó rakétákat, a fényeket, a színeket, a puskaporszagot, a gyermeki tisztasággal mosolygó embereket, azt a magával ragadó érzést, hogy most nagyon sokan félretéve a mindennapok gondjait egyszerűen belefeledkeznek a pillanatba, és a felnőttek a gyerekekkel együtt idilli boldogságban élvezik mindezt.

Aztán már jóval túl az éjszaka közepén mindez szép lassan elhalkult, tovatűnt. És azóta csend. Csak a napközbeni szokásos morajlás, ahogy egy világvároshoz illik.

A mosolygás azért nagyrészt megmaradt.

Úgy tűnik, Peking tényleg visszatért a normál hétköznapjaihoz...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csikung.blog.hu/api/trackback/id/tr87944058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeszencsák edit mária 2009.02.16. 16:09:55

Kedves Laci!

Kár, hogy vissza kell térni a hétköznapokhoz, annak sokszor igen szürke - vagy fekete - eseményeihez. Nagyon csodálatos lenne, ha így állandósulnának az események, az emberek toleránsak lennének, és boldog, békés napokat(időket) élhetnének. Egyszer talán ez is eljön.

Mivel semmi sem véletlen, így ez az időzítés sem, mert legalább láthattad, hogy ez Kínában miként valósul meg, valamelyest átélhetted, hogy ők mit érezhetnek.
Sőt ami még fontosabb, hogy az EMBER minden körülmények között is képes legyen feladatának teljesítésére. Neked ez sikerült!
Minden jót, és még nagyon sok és szép eredményt kívánok Neked: Edit
süti beállítások módosítása