Október 4-10-e között a Hold elkezd fogyni.

Október 4-5-én a Kos csillagképe előtt jár a Hold.

Október 4-én 8 óra 10 perckor Telihold látható az égen. Ez az idő most különösen alkalmas a meditációra. Asztrológiailag a Kos jegy uralma alatt áll a fej, a fej érzékszervei és a központi idegrendszer valamint a gondolatvilágunk. A meditáció tárgya lehet a gondolataink átvizsgálása, a társas kapcsolatokban betöltött szerep minősége, milyensége szempontjából. Ha a társas kapcsolatról beszélünk, különösen amikor "a Nap a mérleg jegyében jár", azt kell megértenünk, hogy egy társas kapcsolat legyen bármilyen is, a mellérendelésről szól, nem pedig az alá, fölérendeltségről. Étrendünkben a mai napon tarthatunk böjtöt vagy nagyon könnyű étrendet kövessünk.

Október 5-én még az "önfejűségünk" hatása alatt vagyunk, aktivitásunkkal még "a falon is" átmehetünk.

Október 6-7-én a Hold átmegy a Bika csillagképébe. A tarkó, a nyak területe válhat érzékenyebbé. Erősíthetjük nyakunkat a Csung Jüan Csikung gyakorlatai közül a harmadik bevezető gyakorlattal. Ezt akkor is alkalmazhatjuk, ha például elfeküdtük a nyakunkat.

Október 8-10. Ezeken a napokon az Ikrek csillagképe előtt halad a Hold. Itt még mozgékonyabbak, aktívabbak, elevenebbek vagyunk, mozgásban, gondolkodásban és cselekedeteinkben. Étrendünkben az olajos magvakat részesítsük előnyben. A zsiradékok felszívódása most fokozottabb.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csikung.blog.hu/api/trackback/id/tr41423750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dusmata 2009.10.09. 16:48:26

Kedves László!

Másodszori nekifutásra próbálom ezt elküldeni... Úgy tűnik az előző nem ment el.

Munkatársaimmal együtt szívesen olvassuk a heti holdjárással kapcsolatos tanácsokat. Akár tudjuk a miértjét, akár nem: működik.

Hallottam, hogy az egyik városunkbeli "böllér" családi hagyomány alapján a hold járásához igazítja a disznóvágás idejét. Folyamatban van a felderítése, melyik holdállás alkalmas a böllér számára - a négylábúnak egyik sem. Én is megkegyelmeznék neki, ha rajtam múlna.

Sok szeretettel mindenkinek, üdvözlettel: Zsuzsanna
süti beállítások módosítása