Október 19-e és 25-e között a Hold újból a növekedő fázisába lép. Bármely terület akupunktúrás kezeltetését elkezdhetjük. Az elkövetkezendő hét napban a felerősödés és egy aktívabb időszak elé nézünk.

Október 19-én és 20-án a Hold a Skorpió jegyében jár. Táplálkozásunkban a szénhidrátok fogyasztása kerül előtérbe. Ha az idő megengedi, kirándulásaink során olyan gyógynövényeket gyűjthetünk, melyeknél a levél forrázatát isszuk. Ha vannak régebbi gyógyteáink, fürdővizet készíthetünk belőlük. Ezek a napok hajmosásra nem alkalmasak, de a gyapjútakarók szellőztetése ajánlott. A sövény tél előtti nyírását is megtehetjük.

Október 21-22-én a Hold a Nyilas csillagképe előtt jár. Egészségügyi vonatkozásában a comb izomzatának megerőltetését kerüljük. Étrendünkben az állati fehérjék szerepe növekedhet meg. Természetesen a mértékletességre most is legyünk figyelemmel. Eljött az otthoni kenyérsütés ideje. Bár némiképp fagyott, még ültethetünk fákat, bokrokat, díszcserjéket. Az erdők gyümölcseiből is gyűjtögethetünk.

Október 23-25-e a Bak csillagkép előtt jár a Hold. Csontozatunkra és ízületeinkre fokozottan figyeljünk. A csikung gyakorlatok közül az 5. számú ("Kapcsolódás az Ég és a Föld energiáihoz") kifejezetten jót tesz ezen területek karbantartására. Étrendünkben az ásványi anyagok beépülése kap szerepet. Most a kalciumban gazdag élelmiszereket részesítsük előnyben. Mint például mák, dió, mogyoró, mandula stb. Gyógynövényeink közül a fekete nadálytő gyökerét gyűjthetjük. Csak annyit vegyünk ki a földből, amennyi saját szükségletünk kielégítését szolgálja, és ez a szabály érvényes bármely más gyógynövény gyűjtésére is. Hétvégén véget ér a nyári időszámítás, és "újból egy órával többet" aludhatunk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csikung.blog.hu/api/trackback/id/tr911458696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

free_tulip 2009.10.19. 10:20:12

Örülök, hogy van még ez a holdnaptáras segitség, bár már egy hónapja nem kapok értesitést róla elektronikusan.
Nekem eddig még nincs tapasztalatom, talán nem figyelek még oda eléggé. Mindenesetre, próbálom követni a tanácsokat :)
köszönöm
süti beállítások módosítása