Holdsegítség - november 3-10.

 2009.11.02. 01:57

November 3-16-a között a Hold fogyó szakaszába lépett, és ezen belül a holdfázis elmélete szerint 9-éig a kis jang időszaka van (azaz beépítés és aktivitás).

November 3-4-én a Bika jegyében jár a Hold. Étrendünkben a szervezetünk működése szempontjából az ásványi anyagok és sók szerepe kap nagyobb hangsúlyt. A nap minősége: hideg. Ez annyit jelent, hogy a hideg érzetünk fokozottabb, fázósabbak vagyunk, hidegebbnek érzünk mindent.

A Bika jegyéhez a tarkó, a torok, az alsó (állkapocs a fogakkal) tartozik. Ez a területünk most fokozottabban érzékeny, tehát védjük. Ha módunk van rá ezeken a napokon és területeken kerüljük a műtéti beavatkozásokat.

November 5-6-án az Ikrek csillagképe előtt jár a Hold. Étrendünkben az olajok és a növényi magvak játszanak kiemelt szerepet. Újra eljött a kenyérsütés ideje. Napminőség: fénynap. Ezeken a napokon szemünkre figyeljünk jobban, ugyanis akinél kezdődő szürke hályog jelenik meg, a szemlencse fénytörése torzul. Ezért az erős fény hatására homályosul a látás. Bár orvosi megoldásként elsősorban a műtét kerül szóba, de próbáljunk meg alternatív megoldást találni szemlencsénk megmentésére.

November 7-8-án a Rák csillagképe előtt halad a Hold. Étrendünkben a szénhidrátok kapnak hangsúlyt. Aktivitásunk elősegíti lakásunk tisztántartását, beleértve a nagymosásokat is. Nem kell ragaszkodnunk a gyártók által előírt mosószer mennyiségéhez, kevesebb is elegendő. A forgódobos mosógépek működésének elve azon alapul, ahogyan az asszonyok régebben a kövekhez csapkodták a ruhát mosás közben, ezért figyeljünk arra, hogy ne tömjük meg a gépet és legyen helye a ruhának, hogy a gép elvégezhesse a fent említett mechanizmust. Ebből a megfontolásból is a vegyi környezeti szennyezést csökkenthetjük.

November 9-10-én az Oroszlán csillagkép előtt jár a Hold. Étrendünkben a fehérjék szerepe hangsúlyosabb. Nap minőség: meleg napok. Hőérzetünk fokozottabb, melegebbnek érezzük környezetünket. Ha az időjárás engedi, és még nem végezünk kertünkben a metszéssel, akkor ezeken a napokon megtehetjük. 9-én a Hold az utolsó negyedébe lép. Ezt a váltást érzelmi és hangulati szinten (belülről) érezzük meg.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csikung.blog.hu/api/trackback/id/tr21492216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

free_tulip 2009.11.06. 20:37:55

utólag olvastam el a Holdsegítséget, DE: ma (nov 6) éreztem, hogy sütnöm kellene, dagasztani. Sütöttem is kemencés lángos szerót és pizzát. most már értem, miért volt ilyen késztetésem:)
süti beállítások módosítása