A bejegyzés történetéhez

A csikung mini tanfolyami lista résztvevői már több hete kapják az aktuális tudnivalókat a Hold fázisaihoz kapcsolódóan Aranyi Lászlóné (Erzsi) asztrológus-természetgyógyász, általános masszás terapeuta (és csikung tanítványom) tollából.

Annyi értékes hozzászólás érkezett, hogy a csapat megkérdezése után úgy döntöttem, hogy érdemes ezt a témakört úgy tárgyalni, hogy mindenki nyilvánosan hozzászólhasson. Így lehetőség nyílik arra, hogy szűrés nélkül lehessen megismerni mások véleményét ezzel a témával kapcsolatban is.

Nagyon köszönöm az eddigi hozzászólásokat, és mindenkit arra bíztatok, hogy továbbra is a már megszokott, igényes módon járuljon hozzá a közös gondolkodáshoz kommentek formájában.

Úgy gondolom, ez a témakör komoly próbája (egyúttal jó edzési lehetősége) lesz annak, hogyan tudjuk tolerálni mások álláspontját akkor is, ha az szélsőségesen különbözik a sajátunktól. Ha mindez a kölcsönös tisztelet jegyében zajlik, biztos, hogy mindnyájan gazdagabbak leszünk.

Lássuk hát az előttünk álló napokra vonatkozó tanácsokat!

Szeptember 13-a és 18-a között a Hold az utolsó fázisában jár. Ez a „nagy” méregtelenítés időszaka. Testi, lelki, szellemi méregtelenítésre kiválóan alkalmas hét.

Szeptember 13-14. a Rák csillagképe előtt jár a Hold. Étrendünkben a kifejezetten könnyű tápanyagok fogyasztása ajánlott. A lélek szintjén: nézzük meg, mi az, amit nem tudunk megemészteni. Ha ezekre a napokra ütemezzük a nagymosást sokkal könnyebben tisztul a ruhanemű.  

Szeptember 15-16. a Hold az Oroszlán csillagképe előtt halad. Az oroszlán állatövi jegyhez tartozó testrész a hát, a gerincoszlop valamint a szív és a keringési rendszer. Tehát, ha meg tudjuk tenni, ezekre a napokra jelentkezzünk be nyirokmasszázsra, hátmasszázsra esetleg méz masszázsra, amely segít a csigolyák körüli meszesedés megszüntetésében. Lelki szinten: gondoljuk át, szükségünk van-e annyi teher cipelésére, amennyit magunkra vállalunk.

Szeptember 17-18-án a Szűz csillagkép előtt jár a Hold. Ez a máj és a vastagbél legoptimálisabb méregtelenítésének a napja. A vastagbél tisztítására inkább szakember segítségét kérjük a hidrocolon terápia keretén belül. A máj tisztításához használhatunk különböző májtisztító teát vagy „az olajivásos” májtisztítást. Lelki szinten vizsgáljuk meg indulatainkat, haragunkat, dühünket, és hogy ezeket milyen mértékig, milyen szinten tudjuk elengedni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csikung.blog.hu/api/trackback/id/tr351376360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dusmata 2009.09.13. 19:30:14

Kedves László!
Örömmel láttam, a heti "holdsegítség" nem maradt el. Remélem, hosszan folytatódik.
Üdvözlettel: Zsuzsanna
süti beállítások módosítása