A következő napokra vonatkozó útmutatás Aranyi Lászlóné (Erzsi) jóvoltából:

Szeptember 19-e és 26-a között a Hold ismét elkezd nőni. Ezen a héten erősebbek és aktívabbak vagyunk. Most ismét a töményebb tápanyagokat fogyaszthatjuk.

Szeptember 19-én és 20-án a Hold ismét a Mérleg csillagképe előtt jár. Ez azt jelenti, hogy a vesék, húgy utak, húgyhólyag, húgycső területeit kell erősítenünk például sós melegvizes lábáztatással. Lelki szinten: gondoljuk át, hogyan tudjuk társas kapcsolatunkat széppé, harmonikussá, stabillá tenni.

Szeptember 22-24-én a Skorpió csillagkép előtt jár a Hold. Olyan gyógynövényeket gyűjthetünk most, amelyeknek a levelét hasznosíthatjuk. Gyapjú ágyneműinket most szellőztessük. A hajnali harmat vagy a párás levegő vízcseppjei segítenek a szálak között lévő por eltávolításában. Erőteljes kirázással oldjuk meg!

Szeptember 25-26-án a Nyilas csillagkép előtt jár a Hold. Olyan fizikai munkát vagy sportot ezeken a napokon ne végezzünk, melyek a keresztcsont tájékát valamint a comb területét terhelik. Étrendünkben a fehérjék bevitele lehet hangsúlyosabb. Kenyérsütésre, gyümölcsaszalásra, szárításra alkalmas napok. A hagyomány úgy tartja, hogy szeptember végén az utolsó tűz napon kell először befűteni a kályhába. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csikung.blog.hu/api/trackback/id/tr81391848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

K. Diana 2009.09.19. 09:46:18

Kedves László!

Tájékoztató leveledben meglepetten tapasztaltad, hogy a holdsegítséghez kevés komment van. Nos, akkor leírom, miért nem reagáltam eddig. Mert nem hiszek az asztrológiában.
Amikor a honlapodra bukkantam, akkor csak a csikung mibenlétét szerettem volna megtudni, miről is szól, mit értünk rajta...stb. A fogalmi kép tiszta lett.

Egy hírlevelében "szakértődnek" véleménye, amiben a mundér becsületét védi az asztrológiával kapcsolatosan:

"Balgaság-e vajon azt hinnünk, hogyha a Hold a föld felszínét 70%-ban uraló hatalmas víztömeget meg tudja mozgatni (ár-apály), akkor az élő szervezetben lévő ugyancsak 70%-os folyadék mennyiségére hatástalan lenne?"

Az árapály jelenségek hatását sokan ismerik (nem csak vízre van hatással, pl. földkéreg mozgásra is...). Igen, földi létünkre jelentős hatással van a hold. De ez nem jelenti azt, hogy az asztrológia önmagában igaz lenne. Hogy is lehetne, hiszen:

"a csillagképek valójában nem léteznek, hiszen a csillagok akár több száz fényév távolságban is lehetnek egymástól, s csupán tőlünk látszanak egy irányban lévőnek."

E fenti idézet forrása:
csillagaszattortenet.csillagaszat.hu/egyetemes_asztrologia-kritika/20040422_horoszkop.html

A csillagképek oly távoli égitestei nincsenek hatással ránk, lényegtelen, hogy azokhoz képest, hogy áll éppen a hold.

Célszerűnek tartanám, ha a blogon elkülönülnének a csikunggal és holdtölte infókkal kapcsolatos dolgok, hiszen nem mindenki vevő mindkettőre.

K. Diana 2009.09.19. 09:51:53

Kifelejtettem a "csillagképekhez", hogy azok éjszakai tájékozódásra tökéletesek.

1szines 2009.09.19. 10:34:30

Én az ismert és nem ismert világ mindenséget egységes egésznek képzelem el.
Az egészben lévő egységek egymással kölcsönhatással vannak. Kérdés, hogy eléggé ismerjük a az egymásra gyakorolt megismétlődő hatásokat. Nem az aztrológia bizonyos megfigyelésben kételkedem hanem, hogy mennyire alapos és körültekintő a levont következtetések. Szerintem az asztrológia robbanás szerüen fog fejlődni mert a számitás technika lehetőséget teremt arra, hogy a megfigyelt jelenségek közül az ismétlődöket megbízhatobban tárja fel. Én várom továbbra is az előre történő tájékoztatásokat.
Még egy gondolat gondoljunk a meterológiai előjelzések egyre pontossabb voltára, korában ídőjoslásként emlegették.
Laci bá

Patanyó 2009.09.19. 13:54:17

Sziasztok Szeretteim!
Nincs avval semmi baj szerintem,hogy olykor kevesebb a hozzászólás, hisz az embereknek néha több,néha kevesebb a dolga, ami akadály lehet a számítógéppel való kommunikációban... Ez nem érdektelenség,csupán Szeptember...
A meglátásom szerint egyaránt jó mindkét forma. Akinek nincs ideje a blogot figyelni,annak jó az egyszerűsített vélemény-nyilvánítási lehetőség.
Ami a Holddal kapcsolatos infókat illeti,nyilván van benne sok-sok évszázados tapasztalat,megfigyelés, aminek a gyökere lehet a Hold hatása, de valószínűbb, hogy a dolog ennél összetettebb, valamiféle összhatás következménye.
Az asztrológiával hasonló a helyzet, évezredekkel ezelőtti megfigyeléseken, tapasztalatokon alapszik. A csillagképek a tájékozódási pontok,amikkel az azonos időpontokat be lehet azonosítani...Az élet fontos dolgai egyszerűek...
Szerető üdvözlettel:
Patanyó

Dusmata 2009.09.19. 17:14:24

Taisen Deshimaru zen mester írja egyik könyvében: "Ha a tanítvány egynél többször kérdez, az már a mester zaklatásának számít".

Valószínűleg jól meg akarja fogalmazni a kérdező azt az egy kérdést,hogy a válaszból a legtöbbet tanulhassa....

...ezért várat magára a vélemény kinyilvánítása és a kérdés.

Igen, a hold. Akaratom ellenére változást tapasztaltam abban, milyen ételeket eszem szívesen - gyanítottam, kapcsolatban van a hold állásával. Megnyugtató, hogy ez is el fog múlni - egy időre - akár a hold jelenlegi "ábrázata".

Üdvözlettel: Dusmata
(a Zsuzsanna már foglalt volt,u.a. törökül)

IvHl 2009.09.20. 10:06:35

@1szines: Én is úgy hiszem, ha nem is ismerhetünk minden galaktikus, univerzális, makro, mikro stb. hatást és kölcsönhatást, amit ismerünk, tapasztaltunk, azokat használjuk, használhatjuk, lehet, hogy félhetjük is.

(meteorok, kisbolygók, napkitörések, stb.)

Kocsakg 2009.09.21. 13:49:16

Kedves László!
Nagy fontosságú kérdések merültek fel bennem ismét.: Mi történik a gyapjú ágyneművel, ha netán nem szeptember 22-24 között szellőztetjük? Kevesebb, vagy rosszabb minőségű szellő fogja átjárni? Ha igen, akkor a rosszabbul szellőztetett ágyneműben rosszabb aludni? Esetleg egészségkárosítóbb a hatása? És hogyan hat a hold ebben az időben pont a kirakott ágyneműmre? És hogyan hat rá, ha késve rakom ki, mondjuk 25-én?
Ez a "tudományos" megállapítás vetekszik azzal, mint amikor meghatároztátok a szőrtelenítésre leginkább alkalmas napokat :) Én akkor betartottam az ajánlást és pont a megadott időben szőrtelenítettem és tényleg (láss csodát) mintha jobban sikerült volna, mint máskor. 14.5%-al kevesebb szőrtüszőm gyulladt be, mint más napokon.
Ez tudományos és elvitathatatlan tény! Aki nem hiszi, annak be tudom mutatni az ide vonatkozó fényképes kutatási eredményeimet tartalmazó jegyzőkönyveket. :)
További jó szórakozást kívánok.
Tisztelettel: Kocsák Gábor

K. Diana 2009.09.24. 08:49:04

Kedves mindenki!

Úgy tűnik kakukktojás vagyok itt asztrológiában nem hívésemben miatt ;)
Első kommentemhez fűznék még kis kiegészítést. A hivatkozott csillagászattörténeti linkhez (asztrológia kritika) tennék még hozzáfűzést. Szerepel benne, hogy a Vénuszt a szerelemmel hozták kapcsolatban, holott egy iszonyú barátságtalan bolygó valójában

(pl. felhői nem földihez hasonló, hanem kénsav és egyéb halálos anyagok, felszíni légnyomás 100-szorosa a földinek...stb.).

Talán nem sértődtök meg ha leírok még valamit. Nincs a linkben, hogy az aztékok és maják naptárakat készítettek és a Vénusz mozgásának ciklusaira alapozva dolgozták ki a szertartásaikat. Viszont szemben a Vénuszt szerelemmel összefüggésbe hozó nézetekkel, a maja civilizációban a Vénuszt a pusztítás istenével, Tlalockal azonosították, s a háborúikat e bolygó mozgásához igazították. (Később a bolygó főistenné vált: Kukulkánt, a tollas kígyót tisztelték benne) Forrás: Giles Sparrow: Az univerzum közelről című könyv.

A különféle civilizációk eltérő hitrendszert, képzeteket társítanak ugyanahhoz. A magam részéről az asztrológia amolyan mese. Korábban szükség volt különféle hiedelmekre, mert technika fejletlensége nem tett lehetővé sok mindent megismerni, valami magyarázatot ki kellett találni.

1szines: "Szerintem az asztrológia robbanás szerüen fog fejlődni mert a számitás technika lehetőséget teremt arra, hogy a megfigyelt jelenségek közül az ismétlődöket megbízhatobban tárja fel."

Én meg úgy vélem, az asztrológia nem fejlődik, nem akarja tudomásul venni a csillagászati fejlődéseket. Vagy ahogy a korábbi linkben szerepel, a 13-ik csillagképet ma sem veszik figyelembe az asztrológusok,azaz véleményem szerint nem igazán fejlődik saját rendszerén belül sem.

Van olyan ismerősöm, aki foglalkozik asztrológiával. Csak nekem úgy tűnik, hogy fogalma sincs, arról, hogy az egyes csillagképek csillagai egymástól milyen messzire vannak. Valamint a naprendszerbeli bolygók felszínére...stb. jellemző alapvető ismeretei sincsenek-ami elég meredek (tisztelet a kivételnek, azaz tisztelet minden olyan asztrológusnak, akinek vannak alapból ilyen ismeretei, mert volt rá igénye, és nem amolyan önigazolásként csak egy ilyen kritkus bejegyzés után kezd el utánanézni, míg korábban csillagászati elfogadható minimum ismeretek nélkül "jósolgatott" a csillagok állásából..). Akinek nem inge, ne vegye magára.

Elnézést kérek, de ez kikívánkozott belőlem.

Nem kívánok megsérteni senkit hitében, nem ez volt a célom. Csak fel szeretném hívni a figyelmet az olyan csillagjósok jelenlétére közöttünk, akik "nem is ismerik a csillagokat". Hol itt a hitelesség? Biztos felhigult az asztrológus képzés (legalább is remélem, hogy alap esetben csillagászati ismeretet is kelelne tanulniuk). Abban biztos vagyok, hogy manapság bizonyos körökben divat asztrológiával foglalkozni. Talán többen foglalkoznak vele olyanok is, akiknek nem kéne... (Privát véleményem). Egy bizonyos kört illettem kritikával, kihangsúlyozom ismét, akinek nem inge, ne vegye magára

K. Diana 2009.09.24. 09:04:12

A magam részéről érdekesnek tartom ezt a linket is, hogy hogyan készülhet a személyre szabott horószkóp ;)

csillagaszattortenet.csillagaszat.hu/egyetemes_asztrologia-kritika/horoszkop_20070306.html
süti beállítások módosítása