Holdsegítség - november 18-27.

 2009.11.16. 15:29

November 18-24-e között a Hold növő fázisában van. Ilyenkor mindenfajta megterhelést jobban viselünk, és aktivitásunk is fokozottabb.

November 18-19. A Hold a Nyilas csillagképe előtt halad. Egészségügyi vonatkozása: a combok területét óvjuk. Étrendünkben a fehérjék szerepe kerül előtérbe. Kenyérsütésre alkalmas napok.

November 20-21-22. A Hold a Bak csillagképe előtt jár. Egészségügyi vonatkozása: a térdekre, izületekre, valamint a csontrendszerre van hatással. Étrendünkben az ásványi anyagok, sók jobban hasznosulnak. A hagyomány szerint ne vigyük patyolatba ruháinkat ezen időszakban. Pedikűr, manikűr javasolt ezeken a napokon. Csikung gyakorlataink közül az 5. számú kifejezetten erősíti csontrendszerünket, tehát célszerű ezt a gyakorlatot huzamosabb ideig folytatni.

November 23-24. A Vízöntő csillagképe előtt jár a Hold. Egészségügyi vonatkozásában a visszerek, valamint a lábszár területeire van hatással. Lehetőleg ezeken a napokon ne végeztessünk visszérműtéteket. Most teherbírásunk növekszik, de a visszérpanaszokkal bíróktól nagyobb óvatosságot igényelnek ezek a napok. Étrendünkben a növényi magvakat és olajokat helyezzük előtérbe. Mivel hideg-nyirkos az időjárás, így ezeken a napokon hosszan is szellőztethetünk.

November 25-26-27. A Halak csillagképe előtt jár a Hold. Egészségügyi vonatkozásban elsősorban a bokák és a lábfejek területére kell jobban odafigyelnünk. Lábaink kényeztetése el szokott maradni. Most figyeljünk rájuk, dédelgessük, ápolgassuk őket fokozottabban. Étrendünkben a szénhidrátok szerepe kerül előtérbe. Sokkal jobban kívánjuk az édességeket, süteményeket, tésztaféléket, mint általában, de legyünk mértéktartóak. Ezeken a napokon a fodrász nem ajánlott. Gyapjúnk szellőztetésére viszont kiváló napok. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csikung.blog.hu/api/trackback/id/tr951529415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dusmata 2009.11.26. 08:17:35

Kedves László!

Még mindíg szeretem a Holdat (Holdsegítséget). Arra emlékeztet, hogy mi is folyton változunk (de mennyire!)
Remélem lesz folytatás. Azonban ha választani kellene - átmenetileg - szívesen olvasnék mellette/helyette egy tudósítást, tapasztalatokat Pekingből. Jó utat!

Üdvözlettel: Zsuzsanna

kinairozsa 2009.11.30. 01:32:16

Szuper jó ez a blog!Lehetséges lenne, hogy kapjak az új bejegyzésekről értesítést? Régebben kaptam. Űdvözlettel: Erika
süti beállítások módosítása