Majdnem elfelejtettem

 2009.02.21. 09:56

...hogy télen hó is szokott esni - mondhatta volna az időjárás-felelős itt, Pekingben.

Ugyanis az elmúlt csaknem két hónap alatt összesen egy, azaz egy nap esett (na, jó, szemerkélt) az eső, egyébként teljesen száraz volt az idő. Ezen a héten további másfél napon keresztül szállingózott a hó, aminek eredményeként leesett kb. három centiméternyi. Éppen csak befedte a házak tetejét, de azért jó kis lucskot eredményezett az utcán. Ez sem tartott sokáig, mert a következő napon az elég kellemetlen, erős szél nyomtalanul eltakarított mindent.

Elég döbbenetes volt ez az élmény is. Reggel még kerülgetni kellett a városi kosztól sötétlő latyakot, miközben a kétszer hat sávos úttesten szlalomoztunk át a másik oldalra. Délutánra már csont szárazzá vált minden.

Amúgy kiderült, hogy a pekingi tél általában sokkal csapadékosabb. Sőt! A kínaiak úgy tartják, ha az újév két napja alatt esik a hó, az bőséges termést és általában is jókat jelent. Idén újévkor nem esett semmi :-(

Ez rossz hír, amit sajnos Nagymesterünk is csak megerősíteni tudott az interjúban, melyet egyik, Németországból érkezett csikungos társammal készítettünk, és teljes terjedelmében hazaérkezésem után tudok majd feltenni az internetre. Addig is a következő bejegyzésben olvasható egy rövid részlet leírt változata, melyben a válságból való kilábalásra is iránymutatást ad a Nagymester.

 




 

A bejegyzés trackback címe:

https://csikung.blog.hu/api/trackback/id/tr67956135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása