A válasz

 2009.01.17. 16:08

Úgy tűnik, a bitek szelleménél most jó passzban vagyok...

Igen, érkezett jó tipp is!

Először is köszönök minden hozzászólást, amit a korábbi bejegyzéshez írtatok. Végül is szinte bármelyik lehetne a helyes...

Ugyanakkor a rövid válasz a kérdésre: energianemesítés.

Meglepő? Ha csak a könyvet olvastad, valószínűleg igen. Ha nálam végezted az egyes szintet, akkor valószínűleg nem (annyira) :-).

Bizony-bizony, ahogy élőben is hangsúlyozom, ez a világ legegyszerűbb gyakorlata. Mármint ami a kivitelezését jelenti. Jó, tudom, hogy menet közben merülnek fel kérdések, de akkor is egyet szoktunk érteni már a legelső gyakorlás után abban, hogy az előbbi megállapítás igaz.

Azt kell mondanom, hogy ez a nagy hangsúly, amit az energianemesítés kapott elméleti és gyakorlati szinten is itt Pekingben a két hónapos professzionális tanári tanfolyamon, megerősítette az álláspontomat. Konkrétan azt, hogy az egyes szintű tanfolyamon muszáj hangsúlyozni ennek a gyakorlatnak a rendkívüli jelentőségét még akkor is, ha a tanfolyami keretekbe nem fér bele az összes aspektus részletes kifejtése.

A rend kedvéért hadd említsem meg, hogy ezzel egyáltalán nem akarom csökkenteni a Nagyfa gyakorlat kulcsszerepét, hiszen az energianemesítésnek akkor van értelme, ha megfelelően gyakoroljuk a Nagyfát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csikung.blog.hu/api/trackback/id/tr51883285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeszencsák edit mária 2009.02.06. 23:39:46

Én ezek után is a Nagyfát részesítem előnybe, mert ha nincs energia gyűjtés, akkor nincs mit nemesíteni.
Szerintem a sorrend fontos, és egyik sem hanyagolható el.
Edit
süti beállítások módosítása