Hurrá, sikerült!

 2009.01.04. 07:46

Ha azt hiszed, hogy az olimpiához kapcsolódó tudósítások után Kína már nem tud meglepetést okozni – hát, tévedsz.

Meggyőződésem, hogy Kína mindenki számára rejteget meglepetéseket, rácsodálkozást kiváltó jelenségeket. Optimista terveim közt szerepel az ilyen szubjektív, ugyanakkor (megérzésem szerint) a Te érdeklődésedre is számot tartó élményeimről (majdnem) valós időben beszámolni.

 

Na, de menjünk sorjában – mi is történt?

Nagy öröm és megtiszteltetés ért, amikor csikungos Nagymesterünk, Hszü Ming-tang elfogadta jelentkezésemet a jelenleg legmagasabb szintű professzionális csikung tanári továbbképzésre, mely Pekingben zajlik két hónapon keresztül, és bizony már nem csak az új év, de ez a kurzus is elkezdődött.

 

A Kínai Nagy___

Kicsit közhelyesnek tűnhet Kína nevezetességei közt a Nagyfalat megemlíteni, így nem is teszem. Inkább ennek modern változatával, a Kínai Nagy Tűzfallal való kalandomról pár mondat.

Az útra készülődés izgalmában és lelkes hangulatában nagy tervek szövődtek elmémben. Többek között az is, hogy végre egy kiváló alkalom, hogy a régóta dédelgetett projekt, a blog indítása most már a megvalósulás fázisába lépjen. Egész jól előkészítettem a terepet, de óvatos duhajként azt mondtam magamnak, az éles indulás előtt nézzük meg a helyszínen, nincs-e valami előre nem látott akadály. Hát, volt!

És ez nem más, mint a Kínai Nagy Tűzfal. Ugyanis számomra rejtélyes módon innen Pekingből nem érem el a honlapomat, a 8kincs.hu-t. Még normál szörfölőként sem, nem hogy adminisztrátori jogokkal...

Aztán rájöttem, hogy ez nem kifejezetten a 8kincs.hu-nak szánt kiszúrás, hanem magának a szolgáltatómnak a honlapja sem érhető el innen, a Kínai Nagy Tűzfal túlsó oldaláról.

Némi fejtörés és (sajnos időigényes) kísérletezgetés után arra az elhatározásra jutottam, hogy a blogot mégis csak elindítom – egy kicsit másképpen, mint ahogy eredetileg gondoltam. Most ennek az (első) eredményét olvasod.

 

Rajt!

Mivel nem vagyok (egyelőre) egy tapasztalt blogger, minden észrevételt, javaslatot, hozzászólást nagy-nagy örömmel fogadok, és szeretnélek is bíztatni, ne fogd vissza magad! De tényleg!

Már most, az akklimatizálódás szakaszában is jóval több élmény ért, mint amennyit fizikailag lehetséges megírnom. Ráadásul úgy tűnik, hétfőtől Nagymesterünk, „bekeményít” – az előzetes órarend szerint alig-alig lesz szabad időnk. Ezért is örülök, hogy ha kompromisszumok árán is, de azért el tudott indulni ez a blog.

 

Ősi tanítás és csúcstechnika egyszerre?

Igen! Miért ne?

A Kundawell Intézetben (ahol a képzés zajlik) a szuperül felszerelt előadóteremben vezeték nélküli internet-hozzáférésen keresztül csatlakozhatunk a világhálóra. Persze a foglalkozások alatt ezt nem szabad, de a szünetekben igen. Naivan úgy tervezem, hogy a szünetekben biztos lesz lehetőség a legfrissebb bejegyzéseim feltöltésére. Mindenképpen segíti a szelektálást, ha hozzászólásoddal (is) jelzed, mi az, amiről érdemes lenne (részletesebben) írnom.

 

Hogyan tovább?

Elnézést a szakállas poénért, de nem tudom kihagyni: Hogyan? Tovább!

Minden esetre úgy érzem, ez a bejegyzés kezd egy kicsit hosszúra nyúlni. Meg aztán illene egy önálló bejegyzést szentelni Li professzor buddhizmusról szóló előadásainak. Mivel eddig nem foglalkoztam elmélyülten a buddhizmussal, számomra nagy élményt jelentettek ezek a foglalkozások. Egyúttal megerősödött a következő élményem: azzal együtt, hogy a Csung Jüan Csikung nem vallás, nagyon komoly összecsengése van a buddhizmussal.

Arra gondoltam, hogy az előadás videó felvételéből is feltennék egy-egy rövid részletet ide a blogba. Igazából ehhez várnék egy kis bíztatást a hozzászólásodban: szívesen megnéznéd-e ezeket a magyar felirattal ellátott részleteket? (Mivel maga az előadás kínaiul zajlik orosz tolmácsolással.)

 

Címkék: peking csikung kínai nagy tűzfal

A bejegyzés trackback címe:

https://csikung.blog.hu/api/trackback/id/tr50856406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Titti49 2009.01.04. 13:32:03

Jó tanulást, sikert és kitartást!

Agapeya 2009.01.04. 13:32:56

Kedves Tibor!
Először is gratulálok!
Ott vagy,ahol lenned kell.
Minél többet osztasz meg velünk,annál gazdagabbá teszel minket.
Szívesen látnám és olvasnám a videofelvételeket!
Üdvözlettel:Ágota

axela95 2009.01.04. 13:38:19

Kedves László!
Ugye nem haragszik,ha így szólítom? Nagyon örülök a sikerének mármint,hogy ott lehet Pekingben és részt vehet ezen a képzésen. Biztos vagyok abban,hogy fantasztikus dolgokat fog átélni, megtapasztalni.
Borzasztóan örülnék én is annak,ha legalább az internet segítségével egy morzsányit részesülhetnék ebből a "csodából".
Ezért biztatom Önt,hogy ha módjában áll tájékoztasson mindenkit Kínai kint tartózkodásának minden részletéről! Érdeklődéssel várom híreit!
Tisztelettel: Ildikó

Saabee 2009.01.04. 14:28:42

Kedves László!

Én személy szerint nagyon örülnék képeknek és videóknak is.
És te milyen nyelven hallgatod az előadásokat, kínaiul vagy oroszul?

mendy 2009.01.04. 14:36:12

Kedves László,

leveled nagy meglepetéssel szolgált számomra és egyben nagyon örültem is neki. Mindjárt az volt az első gondolatom - mint kevés tapasztalattal és gyakorlattal rendelkező csikungosnak -, hogy milyen jó lehet egy ilyen továbbképzésen résztvenni..

Természetesen szívesen elolvasom a bejegyzéseidet és megnézem a videofelvételeket is, sőt, köszönöm, hogy lehetőséget adsz rá, megtisztelő számomra!
Azt most nem tudom sajnos megírni, hogy mi az, amiről érdemes lenne részletesebben is írnod, mivel nem tudom pontosan, miről is lesz szó és még nincs olyan nagy rálátásom, betekintésem sem a csikung világába. Írj kérlek bármit, amit jónak látsz!

DGabi 2009.01.04. 15:02:38

Én szívesen néznék néhány részletet LI professzor előadásából, ha magaddal hoznád majd a videót, egészben is vevő lennék rá. Kellemes erőpróba-töltést kívánok az Új Év kezdetére itthonról, Dekovics Gabriella
Kérdésem: Mit üzennek a kínaiak egy sárkányszülöttnek erre az évre?

István41 2009.01.04. 15:02:38

Szia László!
A ott zajló eseményekről, legyen az videó részlet, vagy bármi egyéb szívesen olvasok, vagy megnézek bármit.
Utóirat a nevekhez:László öcsém most hozzád közelebb Ausztráliában él, Lajos öcsém pedig Budapesten. Magam is kénytelen vagyok használni az István mellett a Sándort is, megkülönböztetésül az idősebb fiamtól.

Kívánom, hogy sikeres legyen az újabb megtapasztalásod, amiben nem is kételkedem.

Boldog Új Évet kívánok:István

István41 2009.01.04. 15:15:37

Szia László!
Egy hozzászólást már megpróbáltam elküldeni, de nem látom a nyomát. A lényeget megismétlem. Minden esemény amit fontosnak tartasz leírni, vagy bármilyen videó részlet érdekel, és olvasom és megnézem.

Tábori László Lajos · http://8kincs.hu 2009.01.04. 15:39:01

@Titti49: Köszönöm! Úgy tűnik, ez utóbbira hétfőtől nagy szükségünk lesz...

Tábori László Lajos · http://8kincs.hu 2009.01.04. 15:42:15

@Agapeya: Hivatalos keresztneveimből (László Lajos) a Lászlót használom...

Tábori László Lajos · http://8kincs.hu 2009.01.04. 15:49:11

@axela95: Kedves Ildikó!
Köszönöm a bíztatást! Azon leszek, hogy az a "morzsa" a lehető legnagyobb legyen.

Tábori László Lajos · http://8kincs.hu 2009.01.04. 16:00:11

@Saabee: Kedves Saabee! Köszönöm a bíztatást. Azon leszek, hogy minél több képpel és videóval színesítsem a beszámolóimat.

Hallgatni hallgatom a kínait is és az oroszt is, mivel a tolmácsolás nem szinkron, hanem ún. konszekutív (nem vagyok benne teljesen biztos, hogy ezt a szót így kell írni :-) ). Érteni viszont csak az orosz érte

Tábori László Lajos · http://8kincs.hu 2009.01.04. 16:02:49

@István41: Kedves István!
Köszönöm a bátorítást!

Yan-Chi 2009.01.04. 16:05:36

Sok sikert kívánok neked.
Érd el a kitűzött célod.

Tábori László Lajos · http://8kincs.hu 2009.01.04. 16:22:22

@DGabi: Kedves Gabi! Örülök, hogy így látatlanban is érdekel Li professzor előadása (ami ráadásul egy több előadásból álló sorozat). A teljes magyarra fordítás elég nagy feladatnak tűnik, így most határidőt nem tudok mondani. Minden esetre a felvétel rendelkezésre fog állni.

Kínai asztrológia (egyelőre) nem szerepel a programban. Az újév alkalmából a Nagymester megajándékozott mindenkit oly módon, hogy egy-egy díszes zsákocskából kellett csukott szemmel kihúzni egy jáde kőből faragott állatfigurát illetve egy kínai írásjelet tartalmazó festett kerámia lapot. A lapomon (lehet, hogy hihetetlen, de) a sárkány jele látható. ;-)

Tábori László Lajos · http://8kincs.hu 2009.01.04. 16:30:36

@István41: Kedves István! Ahogy a "Komment küldése" gomb felett is jelzi a rendszer, a kommentek nem jelennek meg automatikusan.

Egyelőre nekem kell ellátni a moderátori teendőket is, ami jelenleg a kommentek megjelenésének engedélyezését jelenti. Remélem, ez a jövőben sem fog rosszabbodni...

Szándékom szerint naponta többször is be fogok jelentkezni, de azért mindig lesz egy kis késleltetés a komment beküldése és megjelenése között.

Zsuzsa1 2009.01.04. 16:40:23

Kedves László!
Nagyon örülök, hogy eljutottál erre a csodás helyre. Szeretettel gratulálok hozzá és csodálatos napokat és élményeket kívánok! Nagyon várom a beszámolókat, képeket, videót.
Üdvözlet és ölelés: Zsuzsa

karvaly_ 2009.01.04. 17:00:37

Kedves László !
Nagy örömmel olvastam az ünnepi jókivánságaidat , kíváncsian vártam mi lehet a meglepetés ...
Felülmúlta minden képzeletemet !
Köszönöm hogy az elsők között olvashatok erről a csodálatos "utazásról" !
Természetesen minden ami ott veled , körülötted történik nekem ( nekünk akik olvasunk ) új és érdekes .
Kívánok Neked ( és minden olvasó társamnak )erőt és kitartást az új évben .
Kiváncsian várjuk az újabb bejegyzéseidet !

jeszencsák edit mária 2009.01.04. 17:07:12

Kedves Laci!
Rendkívül örülök, hogy végül minden sikerrel végződött, és ha módosítással is, és elvárásaidhoz épest kicsit később is, de a blog is elkészült. Biztos vagyok benne, hogy ezt mindenki nagyon várta már.
Nagyon szeretném, ha tudósítanál bennünket néhány olyan publikus személyes élményről is, ami Téged lenyűgözött, vagy leginkább megfogott, esetleg csak meglepő volt - hiszen Te már jártál Kínában, minden nem volt új Neked,azonban mégis érdekes.
Szeretném, ha a foglalkozásokról minél többet írnál, vagy tudósítanál videofelvételekkel is - úgy az elméleti részekről, mint a gyakorlati részekről. Leközölhetnél néhány kiemelkedően érdekes, említésre méltó ismeretet, ami elhangzott a Nagymestertől, és néhány jelentősebb gyakorlatról is adhatnál tájékoztatást -amilyen formában és amennyiben lehetséges.
Ezeket követően merülnek fel a konkrét kérdések.
A buddhizmussal kapcsolatban: Én már a csikunggal való találkozásom első alkalmával úgy láttam, hogy sok a közös vonás e két területen, és mivel még nincs elég rálátásom, ezért én személy szerint nagyon szívesen venném, ha minél több ismeretet tudnál továbbítani ezzel kapcsolatosan - bármilyen formában.
Naponta hány órás foglalkozásokat tart a Nagymester? Kívánom, hogy minél több tapasztalattal és élménnyel térj vissza. Edit

Tábori László Lajos · http://8kincs.hu 2009.01.04. 17:15:06

@karvaly_: Köszönöm a jó kívánságokat és a bíztatást.

Barka 2009.01.04. 18:44:24

Kedves László!
Gratulálok és boldog új évet kívánok. Ahogy látom, ez az év igazán jól kezdődik számodra. Kérlek, hogy minden lehetséges információt - képekkel, videoval - ossz meg, így kicsit mi is részesei lehetünk annak, ami veled történik. Sokszor, ha személyesen nem is tapasztaljuk meg, de olyanoktól halljuk, akik megélték, az bennünket is "megemel".

Laborci 2009.01.04. 18:56:14

Szia László!
Örülök a blognak. Nagyon érdekel a buddhizmusos előadás és minden, ami odaát történik.
ANIKÓ

szuszifül 2009.01.04. 19:17:44

Kedves László!
Először is nagyon Boldog Újévet Kívánok Neked /itt ugye tegeződhetünk?/
Nagyon megörültem kedves levelednek és ugye milyen a véletlen?
Nemrég regisztráltam a BLOG:HU-n és mikor katt a címedre, látom hogy hova kerültem. Csak be kellett jelentkeznem. Itt szuszifül vagyok de a címem : rnemarti@.... a többit tudod.
Nagyon örülök hogy sikerült a tanfolyamra eljutnod bízom benne hogy tudásban gazdagon térsz haza,
hogy átadd nekünk amit megtanulsz a Mestertől.
Erőt, Kitartást, Jókedvet és Egészséget Kívánok Neked hozzá. Minden eseményről szeretnék olvasni és fotókat, videókat látni.
Üdvözlettel Mártika

maffi0731 2009.01.04. 19:36:31

Shifu Ni Hao!

Mester én nem vagyok blogger nem is nagyon tudom mi fán terem, de meg tisztel azzal,hogy el olvashatom amit leír Kínáról az ott töltött tartalmas óráiról. Nagy érdeklődéssel várom a videókat is így egy kicsit olyan mint ha én is ott lennék majd. Szeretem Kínát a kínai embereket. A Buddhista tanításokra is kiváncsi vagyok.
Nagyon sok erőt,egészséget,kitartást kívánok!

Shifu Zai Jian!

barnavica 2009.01.04. 19:47:36

Kedves László!

Amilyen az év kezdet,olyan legyen a folytatás!Sok sikert kívánok!
Minden érdekel ami ott történik,szívesen olvasom,nézem.

Üdv.: Éva

tigrillo 2009.01.04. 20:22:35

Kedves László!

Először is gratulálok ahhoz, hogy ilyen nagy lehetőséget sikerült elérned.
Mivel számomra hatásos volt,segített a csi-kung gyakorlatsor amit kaptam Tőled, ezért szívesen megnézném, és olvasnám a nagymester általi tanítást.Ha lenne videólejátszásod ,örömmel venném. Kívánok az ott létedhez kitartást,erőt,egészséget.
Nóra

Évica 2009.01.04. 20:33:02

Kedves László!
Először is Boldog Új Évet kívánok! Az hiszem, ennél jobb évkezdet keveseknek adatik meg. Kína csodálatos lehet - már amennyit olvasmányaimból és képekről ismerek. Blog-írásban nem vagyok jártas, ebben semmilyen segítséget nem tudok nyújtani, viszont szívesen olvasnám a tájékoztatást az előadásokról, illetve az ott tanultakról. Örülök sikerednek (ugye, nem baj, hogy élek a tegeződés lehetőségével?) További sikereket kívánok. Üdv: Évi

mzolly 2009.01.04. 21:19:27

Szia László!
Gratulálok, és örülök, hogy létrejött ez a blog. Egy éve még azt se tudtam, hogy a csikungot eszik, vagy isszák. Azóta egyre többet tapasztaltam, és egyre többet szeretnék megtudni róla.Minden érdekel, ami a csikungról szól, ezért nagyon örülnék, ha minél több információt megosztanál velünk.
Zoli

Paraszkay Sára 2009.01.04. 22:10:46

Kedves László!
Örülök a híreknek. Sok sikert és izgalmas élményeket kívánok.Érdeklődéssel várom a közléseket! Remélem, fényképezőgépet is vittél!
Üdvözlettel
Sára

Paraszkay Sára 2009.01.04. 22:19:27

Köszönöm a tájékoztatást. Renkívüli élményeket és sok sikert kívánok. Várom a híreket.
Üdvözettel,
s
Sára

Wiwien 2009.01.05. 00:07:24

Kedves Laci!

Blogodnak veled együtt örülök, és gratulálok az akadályok legyőzéséhez. Újévi jókívánságaidat köszönöm, hasonló jókat Neked és Szeretteidnek is! Igazán megtisztelő a figyelmességed, hogy megosztod az úton még épp csak indulókkal is élményeidet, benyomásaidat.
Mindenre kíváncsi vagyok, nyitott szemmel, füllel és nyitott szívvel várok minden információt, amit értékes idődből a blogra tudsz áldozni.
Éljen a technika és a csikung összefonódása!
Tisztelettel: Wiwien

pjoseph 2009.01.05. 09:23:43

Szia, Laci!

Gratulálok, hogy sikerült erre a tanfolyamra eljutnod, és a blogodhoz is. Megtisztelsz és köszönöm, hogy gondoltál rám, és meg akarod velem osztani az élményeidet. Mindent szívesen fogadok, amit Te érdemesnek tartasz megosztani velem, illetve a többiekkel.
Bár tudom, hogy nem nagyon lesz időd, de én pl. kíváncsi lennék arra is, hogy a kínaiak hogyan fogadtak téged, mint magyart, mivel azt hallottam, hogy talán több közünk van egymáshoz, mint amennyire gondolnánk!

Sok erőt, kitartást és sikert kívánok!

Üdvözlettel
Joe

Rózsa Árpád 2009.01.05. 18:48:05

Kedves László!

Köszönöm, hogy a Föld tulsó felén gondoltál rám, örömmel veszem, hogy ismereteket kaphatok arról ami Veled történik. A tegező viszony számomra nagyon megfelel, megtiszteltetésnek veszem. Hogy mi érdekel? Erre a kérdésre igazán egy válasz létezik:minden. Nyilván ezt lehetetlen teljesíteni, így örömmel fogadok minden információt amit megosztasz velünk.
Sok sikert. jó egészséget!

Üdv:RÁ

Csörike9 2009.01.05. 20:42:37

Kedves László!
Örülök a lehetőségnek, hogy Rajtad keresztül betekinthetek ebbe a számomra különös kultúrába, kérlek, ahogy erődből telik, tégy minket is részesévé az élményeidnek. Sok sikert.

trjudit 2009.01.05. 21:23:31

Szia Laci!

Természetesen éppen jókor kaptam az utazásodról szóló remek hírt Tőled.
Boldogan olvasom bármit írsz a tapasztalataidról, mindig felüdülés a napi munka után.

Üdvözlettel:
Judit

trjudit 2009.01.05. 21:28:41

Szia Laci!
ez már csak Neked szól:
A névváltozásról annyit, hogy én eddig háromszor módosítottam az enyémet. Még mielőtt olvastam a Vidd hírét az igazaknak c. könyvben, hogy az ausztrál bennszülöttek életük során többször változtatják a nevüket, amikor szükségét érzik.
Szívesen megtanulnék egy-két érdekes kínai szót és jelentését is.

Üdv:
Judit

Agapeya 2009.01.05. 21:46:05

Kedves László!
Sajnálom, és elnézést kérek a névtévesztésért!
Gyakorlatlan hozzászólóként,mire minden sikerült, a vezetékneved betűiből az agyam összeállított egy keresztnevet.
Szemlesütve mosolygok magamon,s bízom benne,hogy többé nem fordul elő!
Ágota

Csillag75 2009.01.06. 12:47:56

Kedves László!

Csakúgy mint a többieket engem is érdekel minden esemény ami Pekingben történik Veled. Biztos nagyon izgi a tanfolyam, de már maga a hely is az. Remélem egyszer én is eljutok oda. Ha van szabadidőd, tehetnél fel szép képeket is.
Más:
Úgy tudtam, hogy február vége felé lesz Bp-n 2.-es szintű tanfolyam. Akkor ez gondolom a kinttartózkodásod miatt márciusra tolódik?? Nagyon el szerettem volna menni a dec.-i 2.-esre, de közbejöttek dolgok.

Benya 2009.01.06. 15:00:13

Szia Laci
B.Ú.É.K.2009
Nagyon örülök,hogy végre olvashatok a Kundavell-ben
történő dolgokról.
üdv.Beni

Lacipécs 2009.01.08. 11:54:21

Kedves László.
Gratulálok, hogy meg tudtad teremteni a kiutazás lehetőségét. Bár én inkább a Tao-ban találom meg a végső magyarázatokat, várom, hogy milyen élményeid vannak a Buddhizmussal kapcsolatban.
Üdvözlettel.
Laci

Paraszkay Sára 2009.01.10. 19:21:12

Köszönjük a szép zenét és azt is, hogy elárultad, hogyan lehet elmenteni (ugyanis nem vagyok nagy menő internet ügyben). Most aztán sokszor meghallgathatom!
Itt nagyon hideg van, hát ott?
Köszönjük a híreket!
További sok sikert4
Sára

mzolly 2009.01.10. 21:41:13

Kedves László!

Ez a zene nagyon szép!
Van benne valami, ami megérinti a lelket.
Köszönöm, hogy megosztottad velünk.
Zoli

marchi 2009.01.12. 11:41:42

Kedves László!

Köszönöm a jókívánságokat, hasonló jókat kívánok Önnek és kiváncsian várom a beszámolót erről a nagyszerű útról.Minden érdekel, ami a keleti kultúrával, életmóddal kapcsolatos, mindig is nagyon közelinek éreztem a szívemhez.
A videón éneklő hölgy, lehet a mester lánya vagy unokája?
Akárki is ő hatalmas belső energiával rendelkezik, főleg a torok csakrájában:)!
Ismerősnek tűnik a dal, de nem vagyok egy opera rajongó így még ha egy híres opera részletet énekel, akkor sem ismerem fel.

Üdv.
Marchi
süti beállítások módosítása